29 mars 2008

Blondinbella, hennes pappa och Jensen

Jag läste i Dagens Media och även i Metro att Blondinbellas pappa försökte få Jensen gymnasium, där Isabella Löwengrip studerar, att marknadsföra sig på Blondinbellas blogg. Jensen gymnasium tackade nej och säger till Dagens Media att det är "ett absurt förslag". Isabellas pappa, som heter Per Rydberg och är jurist, föreslog även att Isabella skulle bli "ambassadör för gymnasiet", men mötes som sagt av kalla handen.


Jag kan mycket väl förstå att Jensen gymnasium - liksom många andra företag och organisationer - inte har fattat att marknadsföring på Internet är framtidens marknadsföring. Rektorn tyckte det var konstigt att "marknadsföra sig via en elev", men faktum är att webbplatser, och därmed även bloggar, är det framtida mediet för t ex privatskolor och andra vinstsuktande företag att marknadsföra sig. Och nu har Jensen det väldigt förspänt genom att Isabella är elev på skolan och redan har droppat deras varumärke ett antal gånger. Isabella har nämligen inte direkt mörkat att det är Jensen hon studerar på, och därmed kan man redan nu säga att hon indirekt är ambassadör för gymnasiet i fråga, det går liksom inte att komma undan.

Mer regel än undantag är att man inte skriver ner sina annonsörer, och genom att köpa en banner på Blondinbella skulle Jensen gymnasium kunna stävja det faktum att Isabella en vacker dag, när alla betyg är satta, kanske får för sig att skriva ner gymnasiet totalt. Inte helt konstigt, och inte helt oväntat. Blondinbella har yttrandefrihet och får tycka vad hon vill. Att inte Jensen gymnasium kan inse detta, och även dra nyttja av situationen att Isabella har en av Sveriges största bloggar, det är beklagligt. Men de inser nog sitt misstag så småningom. Det är nästan så jag önskar att Isabella skriver ner gymnasiet nu efter att de har nobbat en annonsplats hos Sveriges största bloggerska, som även är student på gymnasiet i fråga.

Isabellas pappa arbetar på denna arbetsplats, och det går även att utläsa att Isabella arbetar där. Isabella har tidigare skrivit att hennes pappa är advokat och har en advokatbyrå. Advokatbyrå? Han köper och säljer lagerbolag! Ingen traditionell juridisk rådgivning med andra ord. Och Per Rydberg är inte advokat, han är jur.kand.! En jävla skillnad.

Så, då var det utklarat en gång för alla.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det framgår att du inte har någon som helst koll på hur skol- och friskolebranschen fungerar.. men men, alla kan inte veta allt!

Anonym sa...

Skolan gör helt rätt i att nobba. Det vore osmakligt om skolor skulle kunna köpa sig ett gott rykte på detta sätt. Det äventyrar ju en saklig utvärdering och bedömning av skolans kvalitet osv. En skola går inte att jämställa med affärsdrivande verksamheter i övrigt.

Anonym sa...

Läs om skandalerna på Jensen och andra SKITSKOLOR. Varning för Jensen. Dom förstör din framtid.

http://www.metrobloggen.se/skitskolor

Anonym sa...

Det är faktiskt inte så väldigt stor skillnad mellan en Jur. kand. och en advokat. Advokaten har bara jobbat längre och tagit några kurser i advokatetik.