24 mars 2008

Komikern blottar sina korkade fördomar

Den mest puckade debattartikeln jag läst på länge står komikern Tobias Persson för. Under rubriken "Tjejer, gör något vettigt istället", spyr han ut sitt missnöje över att unga tjejer bloggar och tjänar pengar på det, samt att de är utseendefixerade och gillar att shoppa. Tobias Persson tycker att tjejer ska göra något vettigare istället, som att satsa på skolan och på sina betyg. Som om det ena utesluter det andra? Tobias Perssons världsbild och syn på kvinnor verkar ligga långt jävla bak i hans rövhål, eller är komikerns debattinlägg menat som ett skämt, precis som hans stå-up shower?

Tobias Perssons korkade jävla fördomar verkar i alla fall gå ut på att en tjej antingen är "snygg, ytlig och puckad" eller "ful, icke-ytlig och smart". Att en kvinna både är mån om sitt utseende och gillar shopping, samtidigt som hon satsar för fullt på skola och karriär, det verkar inte gå in i Tobias Perssons lilla ärt-hjärna att så kan vara fallet. Och så är det i väldigt många fall, skulle jag vilja säga! I alla fall är det ju knappast så, att modebloggarnas absolut enda intresse är mode och shopping, bara för att bloggarna till viss del handlar om det. Jag vet att många av dem är väldigt drivna, ambitiösa och duktiga, (annars skulle de knappast klara av att driva en framgångsrik blogg) och satsar bra mycket mer på skola och karriär än på blogg och ytligheter. Det där med shopping och blogg är ju endast ett av många intressen, vilket inte Tobias Persson verkar fatta.

---> Hellre snygg och smart än ful och dum, och Tobias Perssons inskränkta åsikter borde det fan vara skottpengar på!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du, det är mycket han inte verkar förstå eller vill förstå, men jag tror att det är hans ilska som blockerar honom!

Madicken Karamell sa...

Jag tror att det han stör sig på allra mest och innerst inne, är att unga, blonda tjejer (som Blondinbella) får så mycket uppmärksamhet och makt via en populär blogg.

Frida sa...

Bra skrivet!

Frida sa...

Förresten, jag länkar till dig. Hoppas det går bra?

Madicken Karamell sa...

Frida: Det är helt ok!