13 mars 2008

Shoppingdebatt hos Stina Dabrowski

Blondinbella, Fredrik Federley, Ebba von Sydow, Maria Wetterstrand med flera var hos Stina i "Debatt" och pratade om kvinnors "nya hobby" som är shopping. Nya hobby? Okej att handeln har ökat de senaste åren, men lycka över att handla något som man gillar har väl alltid funnits! Att få en present, vinna något eller handla något åt sig själv, det spelar ingen roll. Det är alltid kul att när något blir ens eget, vare sig det är blommor, en fin matolja eller ny klänning.

Debbattens klokaste åsikter stod Federley och fröken Ebba von Sydow för. Federley poängterade att konsumtionen är viktig eftersom u-länders fattigdom då minskar. Ebba tog exemplet om att män väldigt länge har konsumerat en massa grejer som tekniska prylar, bilar, nya telefoner, nya borrmaskiner, högtalrsystem etc, och det har aldrig väckt någon debatt. Men nu när kvinnor också har börjat ta för sig och ser till att själva skaffa de prylar eller kläder de vill ha, då blir shoppingen plötsligt ful och omoralisk! Ännu ett sätt att försöka hålla kvinnan på mattan. Fy fan!

Kvällens mest puckade åsikt stod en manlig bimboföraktare för. Han tyckte att alla ytliga modebloggare måste ta ansvar och skriva mer intellektuella grejer, för det är ju det som är viktigt och värdefullt. Som om ytliga ting borde censureras för att bara ge plats åt intellektuella debatter? Den som är intresserad av att läsa politik och annat mindre lättsamt, de kan ju läsa sådana bloggar, men vad varje människa väljer att skriva om i sin blogg, det ska ingen annan styra! Utbildning och kunskap ska skolan, univerisiteten och "seriösa medier" stå för, inte kvinnliga modebloggare! Det måste finnas plats i medierna för måde och!

Inga kommentarer: